20.20.220: Nataša

Nyt niitä sitten putoilee. Robottia robotin perään laskeutuu Marsiin. En ole kovinkaan usein väärässä, mutta ajoittain olen hieman pahoillani, kun olen oikeassa. En ole varma, tarvitsemmeko robopopulaatiota Marsiin. Olen katsonut viisaimmaksi pitää niihin etäisyyttä, vaikkeivät ne vaikutakaan kovin vihamielisiltä. Sattuneista syistä suhtaudun konekavereihin nykyään hieman epäluuloisesti. Paitsi tuohon höpsähtäneeseen siivousrobottiin, 4004 on uhka korkeintaan mielenrauhalle innostuessaan tosissaan saarnaamaan ja filosofoimaan. Päätinkin siis lähettää sen tiedusteluretkelle, käyköön ottamassa selvää tulijoiden tarkemmista aikeista ja tulevaisuudensuunnitelmista. Riemukkaasti hölpöttäen masiina lähti taivaltamaan kohti lajitovereitaan. Voisin vaikka vannoa sen näyttäneen ainakin hitusen ylpeältä tehtävästään, sikäli kun metallikonstruktion nyt voi sanoa näyttävän juurikaan muulta, kuin metallikonstruktiolta.

Itse keskityn sillä aikaa siirtokuntamme resurssitilanteeseen. Aiempi ennusteeni oli valitettavan oikea ja meiltä on nyt vesi loppumassa. Vaikka kierrätämme kaiken, ulosteista alkaen, emme saa pidettyä systeemissä tarpeeksi vettä kierrossa ilman ulkoa tulevaa lisää. Tositelkkarivieraat ovat toki osasyyllisiä tähän, Kwanzien ruokahalu kasvaa paranemisen edetessä ja Theia tuntuu ajoittain syövän kuin kahden edestä. Ehkäpä yllättävin tekijä on kuitenkin Desirèén ja Reiman lapsi. Se kiilusilmä kuluttaa ruokaa ja juomaa aivan uskomattomia määriä ikäisekseen – toki kasvaen vastaavasti huikeaa vauhtia. Toivon vain, ettei lapsen valtava kasvuvauhti johda ennen pitkää muihin ongelmiin, kuin resurssien niukkuuteen.

Kunhan robotit jättävät meidät rauhaan, ei meilläkään siis ole erityistä tarvetta – saati aikaa -keskittyä niiden kanssa puuhailuun. Ykkösprioriteettinamme tulee olla uuden vesiesiintymän löytäminen sekä hyödyntäminen. Edessä on siis uuvuttavia päiviä täynnä valumajälkien etsimistä vuorenrinteiltä ja niiden seuraamista ultraäänitutkalla. Epäilemättä saan tehdä sen yksin, noista muista ei taida olla siinä hommassa paljoakaan apua. Kwanzie vaikuttaa siltä, että hän olisi kyllä valmis tekemään vaikka mitä, kunhan vain pääsisi omin avuin liikkeelle. Piruparka.  Vedenetsintähän olisi kyllä mitä oivallisinta työtä jonkinlaisten koneiden hoidettavaksi…


Comments are currently closed.