15.21.220: Nataša

Kökötimme tovin luolassa luolassa pohtien tilannetta. Meitä ei seurattu, joten voi olettaa robojen ampuneen vain varoituslaukauksia – tosissaan olevat tappokoneet olisivat kyllä hoitaneet hommansa ilman, että meillä olisi ollut mitään mahdollisuutta. Nyt tilanne kuitenkin rauhoittui ja pääsimme livahtamaan luolasta välikohtauksetta kohti kotihabitaattia. Ehkä me emme kiinnosta niitä tarpeeksi. Laakso taas näyttäisi vetävän robotteja puoleensa kuin tositeevee idiootteja. Ne hyörivät Rømmen tehtaan ympärillä kuin se olisi niiden ensimmäinen pääsääntö eikä muita sääntöjä juuri olisikaan.  Kahta pientä seikkaa lukuunottamatta tässä ei olisi varsinaista ongelmaa. Yksi on se, että löytämämme vesijääesiintymä lienee melko tarkasti tehdasalueen ympärillä, ehkä osin sen allakin – tämä on järkeenkäypää, tuotantolaitos on varmasti tarvinnut vettä. Toinen ongelma puolestaan ovat nämä vihamieliset robotit, jotka ampuvat ensin ja jättävät kysymättä vasta sitten.

Veteen meidän on kuitenkin ennen pitkää päästävä käsiksi, silläkin uhalla että osa roboteista yrittää tappaa. Faktat kuulostavat tässä tapauksessa toimintaelokuvakliseeltä: Robottien ampumana kuolee ainakin nopeasti, veden puutteessa tulemme nääntymään tuskallisesti hengiltä.

Jokin ratkaisu voisi löytyä robottien toimintaa seuraamalla. Osa niistä puuhailee jotain, jonka aluksi pikaisesti tulkitsin satunnaiseksi partioinniksi tai tiedusteluksi, mutta joka näyttäisikin olevan piirrostyötä. Robotit vetelevät Marsin kamaraan leveitä uria, jotka näyttäisivät muodostavan Nazcan viivojen tyyppisiä valtavia kuvioita alueelle. Mietin, liittyisivätkö ne jotenkin Rømmen viesteihin, joilla tuntuisi olevan konekansaan hetkittäin lähes hypnoottisen kaltainen vaikutus. Olen itsekin yrittänyt tulkita niitä jo jonkin aikaa, koostaen yksittäisistä viesteistä jonkinlaista ristiviitauskaaviota asuintilani seinälle. Joinain hetkinä onnistun näkemään kokonaisuudessa koherenssia, useimpina se näyttää kofeiiniövereissä touhuavan hämähäkin verkolta.

Eräs selkeimpiä ja samalla kiinnostavimpia teemoja Rømmen viesteissä on säteilynkesto tähtienvälisessä matkustuksessa. Lukuisen fragmenttien perusteella olen päätellyt, että kyseessä on ollut jonkinlainen pyrkimys kehittää biomekaanisia elämänmuotoja, joiden säteilynsietokyky mahdollistaisi avaruusmatkailun kevyemmin sätelyltä suojatuissa ja näin ollen helpommin ja halvemmalla rakennettavissa aluksissa. Toistaiseksi en ole saanut selville, onko kyse kokonaan uusista elämänmuodoista vaiko olemassaolevien ihmisten muokkaamisesta. En myöskään vielä tiedä, mihin tämä projekti perustui, millä keinolla sietokykyä pyrittiin kasvattamaan.

No, oli miten oli, se ei ole tämän hetken ongelma – veden saanti on. Robottijoukkoja pitäisi jollakin keinolla saada hämättyä, jotta laitteiston saisi paikalleen. Tässä kohtaa oivallisesta robosoluttautujastamme olisi suunnattomasti apua. Valitettavasti 4004 ei kuitenkaan vastaa, ei viimeisimmän lähettämänsä viestin taajuudella eikä millään muullakaan. Jos se on mennyttä, en tiedä mitä seuraavaksi. Puemme eksoskeletonin myötä puolirobottiutuneen Kwanzien yläruumiin tynnyriin ja annamme nimeksi Kw4-Z13?


Comments are currently closed.