27.4.2023: S-2 -> PTOMAS/Baikonur

From: Skíðblaðnir-2
To: PTOMAS/Baikonur
Subject: No, mitä ajattelitte meille tehdä? Antaa potkut?

Pitäkää naurettava ohjelmanne. En toimita enää yhtään koostetta. Voitte ilmoittaa katsojille, että tositeeveenarrinne julistautuivat juuri itsenäiseksi valtioksi. Siihen asti, kunnes olemme perustaneet oman yleisradioyhtiömme, lähetyksiä ei täältä enää tule.

Sanoudun myös irti roolistani teidän myyränänne aluksella. Tästä lähtien en raportoi teille enää mitään. Pitäkää hormonilääkkeenne, kuudenkymmenen neliön asuinmodulinne, paluulentomahdollisuus ja muut minulle lupaamanne etuisuudet.

Miten olen voinut luottaa ihmisiin, joille olemme niin mitättömiä pikku pelinappuloita, että ylimääräisiä voi huoletta heitellä kuolemaan tyhjiöön?

Mitä oikein kuvittelin voittavani suostumalla lipeviin tarjouksiinne? Hävinnyt olen paljon – kanssamatkalaisten arvostuksen, puhumattakaan omasta itsekunnioituksestani. Jos selviämme hengissä perille asti, astun uuden kotini kamaralle toisena ihmisenä. Kohtaan ongelmat silmästä silmään, pakenemisen aika on ohi. Ruostuneelle planeetalle asti olen paennut ruostunutta elämääni. Nyt saa riittää.

Tähän asti emme ole olleet tarinamme sankareita, vaan uhreja. Ehkä edes loppukohtauksen ajaksi voimme nousta oman näytelmämme valokiilaan ylpeinä rooleistamme.

Sinänsä tietysti aika lailla sama, mitä tässä julistan. Todennäköisesti emme selviä hengissä Marsiin, vaikka osuisimmekin kiertoradalle ajoissa. Hengitysilman laatu heikkenee koko ajan. Vähentääksemme hapenkulutusta yritämme nukkua mahdollisimman paljon. Se on helppoa: ilma on jo niin hiilidioksidin myrkyttämä, että rasitumme äärimmäisen vähästä.

Vapaus on avattu sardiinipurkki tyhjiössä.

Hyvästi.

Dmitri_Markov/S-2

Comments are currently closed.