4.11.2022: Reima

Täällä on kuuma. Ihan hiton kuuma! Eikä tilaa ole kuin nimeksi. Alus on paljon ahtaampi kuin olisin osannut arvatakaan. Kiristelee jo nyt, mutta täytyy yrittää pysyä tyynenä.

Matkalla kuitenkin ollaan! Hyvästi Maa! Terve Mars! Ehkäpä astun vielä kaiken päätteeksi ensimmäisenä Marsin pinnalle. Siinä olisi Tarvaisen Antsalla ja Raution runkkarilla ja koko Ala-Baarin luuseriporukalla ihmettelemistä! Eiväthän ne vetelehtijät tahtoneet uskoa edes sitä, että olin ilmoittautunut hakijaksi Mars24-ohjelmaan saati sitten, että pääsisin haastatteluihin, tai että tulisin valituksi! Vaan niinpä vain tulin! Siellä te nyt sitten kökötätte jalat tiukasti maan pinnalla. Naurakaa ihan niin paljon kuin vain jaksatte, jos vielä naurattaa! Minä menen Marsiin!

Maa ja monitorit

Minä, Markov, Desiree ja Natasha. Neljä ihmistä maailman huipulla. Ihmiskunnan aateliset. Aurinkokunnan kuumimmat! Minä ja Natasha…

Pitkä reissu tästä tulee, eikä pelkästään ajallisesti. Jos Markov on klovnien kuningas, Desiree on taatusti hänen kuningattarensa. Kun heitä kahta katsoo, voisi uskoakin, että tämä koko hanke – maailman mittavain voimainponnistus – todella onkin vain pahainen viihdeohjelmaformaatti. Sitä minä en kuitenkaan usko. Jotain suurempaa tässä on. Täytyy olla! Senhän todistaa jo pelkästään minun ja Natashan mukanaolo. Minä en ainakaan ole mikään pelle! Ja Natasha… hän on suurenmoinen nainen! Hänen timantinkovassa ylpeydessään on jotain ehdottoman välttämätöntä ja aitoa – jonkinlaista herkkää omahyväisyyttä. Yhdessä me teemme vielä historiaa, joka on historiallisempaa kuin kaikki tähänastinen historia yhteensä. Minä ja Natasha tulimme valituksi tälle lennolle varmasti aivan yhtä harkitusta syystä kuin Markov ja Desireekin. Niin että odottakaahan vain Tarvainen, Rautio ja muut pikku poloiset, odottakaahan vain.

Historia on vana, jonka ajassa seilaavat suurmiehet jälkeensä jättävät.


Comments are currently closed.