24.10.2022: PTOMAS/Baikonur -> S-2

Tutka-asema Baikonurissa

Lagrangen pisteen L2 kokoonpanotelakalta onnistunut irtautuminen maan kiertoradalle.

Laukaisuikkuna ajoaineoptimaalisimmalle Hohmannin siirtoradalle on auki 96 päivää ennen Marsin oppositioasemaa 8. joulukuuta 2022, jolloin aurinko, Maa ja Mars muodostavat suoran linjan toisiinsa nähden.

Lasketun radan vaatima ensimmäinen kurssinmuutospropulsio suoritettu onnistuneesti 18. heinäkuuta 2022. Alus etenee vapaasti Hohmannin siirtorataa kohti Marsia. Järjestelmät toimintakunnossa ja ajoainetta on riittävästi Marsin gravitaatiokenttään saapumishetkellä laukaistavaa jarrutuspropulsiota varten.

Matkan kesto 259,6 maan päivää. Saapuminen Marsin kiertoradalle 4. huhtikuuta 2023.

Raportoikaa miehistön henkinen tila.

PTOMAS/Baikonur

Comments are currently closed.